Hiç Bu Kadar Temiz Olmamışlardı… En Sararmış Perdeyi Bile Bembeyaz Yapıyor! İşte Tül Perde Yıkama Tüyoları

1. Bulaşık makinesi tableti

Bulaşık tabletlerinin içinde yer alan maddeler, perdeleri de beyazlatabilir. Leke giderme, parlatma ve zorlu kirleri çözme gücü olan bulaşık tabletlerini tülleri beyazlatmak için kullanmak çok da kolay.

Öncelikle tül perdelerinizi yıkamaya hazırlayın. Kullandığınız özel bir deterjan varsa; deterjan bölmesine deterjanı ekleyin.

Bulaşık tabletini, tüllerin üzerine bırakın ve perdeler için önerilen yıkama programında çalıştırın. Bulaşık makinesinin perde yıkama programı yoksa 30 derecede yıkama moduna alarak tül perdelerin beyazlamasını sağlayın. Yıkama sonrası tüllerinizi nemli şekilde asabilirsiniz. Çok sıcak suda yıkanan perdeler kırışacak ve zamanla rengi sararacaktır. Bu nedenle 30 derecede yıkamak en iyisi…

2. Toz şeker

Tül perdeleri toz şeker kullanarak temizlemek için makine içine tülleri yerleştirin. Çamaşır deterjanınızı da deterjan bölmesine ekleyin.

Perdelerin üzerine 1 fincan toz şekeri ekleyin ve 30 derece düşük yıkama modunu ayarlayın. Şeker, yüksek sıcaklık ve buharın etkisiyle eriyip hem tül perdeleri beyazlatacak hem de perdelerin üzerine sinmiş kötü kokuyu yok edecek.

3. Kabartma Tozu

Kabartma tozu kokuları giderme özelliği söz konusu. Özellikle tül perdeler için mükemmel bir yardımcı.

Tül perdelerinizi makine içine alın ve üzerine 2 paket kabartma tozu serpiştirin. Sonrasında 30 derece programı ayarlayarak yıkama deterjanını ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x